Борисов към Ананиев: Реформирайте, направете така, че в болницата във Враца да си получат заплатите!

Борисов към Ананиев: Реформирайте, направете така, че в болницата във Враца да си получат заплатите! | StandartNews.com

Хората да си получават заплатите и паралелно с това правете реформите. Не може да се крадат и да се източват болниците. Не може с над 450 млн. сме увеличили клиничните пътеки тази година, близо 5 млрд. да отидат за здравеопазване и сестри и санитари да ми се казва, че не са получавали заплати.
Това каза премиерът Бойко Борисов на здравният министър Кирил Ананиев преди заседанието на Министерски съвет във връзка с недоволството на лекарите от болницата във Враца, които целиха с яйца зам.-здравният министър Жени Начева, предаде Канал 3.

Държавата никога в историята си не е отделяла такива пари за здравеопазването. И те да са недоволни... тази година на НЗОК колко увеличихме пътеките, попита Борисов.

От своя страна здравният министър Кирил Ананиев обясни, че общото увеличение на бюджета на НЗОК е с 407 млн. повече от миналата година, но добави, че две болници систематично са водени към фалит повече от 13 години

Борисов разпореди да бъдат стабилизирани болниците. „Грехота е при толкова пари да има недоволни. Стабилизирайте ги, успокойте хората", подчерта Борисов.

Ананиев каза, че парите си ги получавали, но имат запори. „Вдигаме запорите само и само да функционират и пак са недоволни", допълни Ананиев.

„И на теб от февруари да ти спрем заплатата и ти ще си недоволен, оправете този проблем", разпореди още Борисов.

Той заяви още, че вината е в тези, които са ги довели болниците до тук и че има задържани, обвинени, включително представители от ГЕРБ. „Ще си получат заслуженото. Да не се получава повече това, това са ни два областни града", каза още Борисов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай