Без промяна в състоянието на трите жени, настанени в Пирогов

Снимка: БГНЕС архив

Без промяна в състоянието на трите жени, настанени в Пирогов  | StandartNews.com

Няма промяна в състоянието на трите жени с опасност за живота, пострадали при катастрофата край Своге. Това каза на брифинг говорителят на Пирогов Мария Пойразова за състоянието на пострадалите в тежката катастрофа в Искърското дефиле от 25 август.

„Трите жени, които дни наред са в най-тежко състояние и са поставени на апаратна вентилация, продължават да са без промяна в състоянието", обясни тя. „Екипите на Централна реанимация правят всичко необходимо да съхранят здравето и живота им", коментира Мария Пойразова.

"Една пациентка е преведена в Неврохиругията. По всяка вероятност в началото на следващата седмица ще бъде оперирана", посочи тя. „Екипът на проф. Николай Габровски ще извърши интервенция на гръбначния й стълб. Едно от нараняванията й е фрактура в тази област", обясни говорителят на „Пирогов" и допълни, че лекарите ще преценят дали това е единствената интервенция, от която жената се нуждае.

„Друга пациентка, която онзи ден беше оперирана от травматолозите, лично от проф. Диян Енчев, може да претърпи още оперативни намеси по преценка на специалистите спрямо състоянието ѝ", каза още Мария Пойразова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай