Революция в правосъдието? Какво каза Надежда Йорданова

КПКОНПИ трялбва да се раздели на две

Революция в правосъдието? Какво каза Надежда Йорданова | StandartNews.com

Готват се  промени в Антикорупционната комисия. Предвижда се КПКОНПИ да бъде разделена на две. Антикорупционна комисия, която да бъде по-силна и да може да разследва корупционни престъпления, а материалите да бъдат използвани в наказателно дело.

Да имаме и комисия, която да се занимава с възстановяване на незаконно придобито имущество, прилагайки производство на високи европейски стандарти.

Това заяви правосъдният министър Надежда Йорданова в студиото на "България сутрин" по Bulgaria ON AIR.

Йорданова бе категорична, че специализираното правосъдие в България е несправедливо и трябва да бъде закрито. Данните от тяхната работа са меко казано необнадеждаващи, отбеляза правосъдният министър. И добави, че указанията не са да се създава прокуратура в Прокуратурата.

"Вярваме, че в НС има достатъчно народни представители, за които бъдещето на България е важно. Надявам се голяма част от тях да осъзнаят, че без тези реформи не можем да гарантираме бъдещето на децата ни и достойните старини на родителите ни", изтъкна министър Йорданова.

Съвсем скоро ще стане ясен съставът на нейния екип. Тя ще има съветници по въпроси като детското правосъдие и програмното бюджетиране в прокуратурата.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай