Ральо Ралев плати 150 хил. лева и излезе от ареста

Все още не е ясно дали ще се завърне на работното си място

Ральо Ралев плати 150 хил. лева и излезе от ареста | StandartNews.com

След като плати гаранцията от 150 хиляди лева, наложена му от Апелативния специализиран съд, кметът на пловдивския район "Северен" Ральо Ралев излезе от ареста, съобщава TrafficNews.
Ралев е напуснал пределите на следствието още през почивните дни.

"Както той, така и семейството му ще запазят мълчание на този етап. Когато г-н Ралев е готов ще потърси медии", заяви адвокат Сузана Алепова. Тя не пожела да конкретизира откъде кметът на район "Северен" е получил средствата за гаранцията си.

Все още Ралев не е решил дали ще се върне на работното си място. Към момента в администрацията на районното кметство не е постъпвало заявление от него, че ще се завърне на работа.

"Нямаме все още връзка с Ральо Ралев. Очакваме нареждания, в готовност сме. Когато има яснота, дали кметът ще си прекрати неплатения отпуск, ще бъдете уведомени", заяви временно изпълняващият длъжността кмет на район "Северен" Лариса Кътова.

Ралев изкара повече от 3 месеца в ареста, след като бе арестуван на 30 май. Той бе задържан по обвинение в корупция. Според прокуратурата строителен предприемач в Пловдив бил изнудван за 60 000 лева, за да му бъде издадено строително разрешение от район Северен. Заедно с Ралев бе арестуван и посредникът, който е получил белязаните пари - карловският бизнесмен Иван Делевски.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай