Провал на старта на делото за строежа на Алепу

Съдът не даде ход на делото, тъй като една от страните не е редовно призована

Провал на старта на делото за строежа на Алепу | StandartNews.com

Административният съд в Бургас трябваше да започне днес заседание по делото за разрешителното за строеж на подпорната стена в защитената местност до бившия "Шофьорски плаж" (казусът "Алепу").

Съдът обаче не даде ход на делото, тъй като една от фирмите-инвеститорки не е била призована в срок за днешното заседание и не е успяла да изпрати свой представител.

От прокуратурата обясниха, че липсва задължителната екооценка за въздействието върху околната среда за изграждане на хотел и считат разрешителното за строеж за нищожно, тъй като такова е било издадено за подпорна стена.

"Съдът не даде ход на делото, тъй като една от страните - "Алепу вилидж" не е редовно призована, не е изтекъл 7-дневният срок, който е задължителният от страна на закона, за да бъде дадено ход на делото. На второ място са представили болничен, че не могат да се явят на днешното съдебно заседание, поради което съдът отложи делото за друга дата - на 21 септември", заяви прокурорът по делото Христо Колев.

"Ние считаме, че казусът въобще не е сложен, но това е работа на съда да прецени всички аргументи на страните. В тази връзка мисля, че делата трябва да се гледат в съдебната зала. Ние вярваме в съда и мислим, че ще прецени законосъобразно", коментира адвокатът на една от фирмите-инвеститорки - Димитър Данаилов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай