Прокурорите искат по-високи заплати за полицаите

От съсловната организация на обвинителите изразяват благодарност към колегите си от МВР

Прокурорите искат по-високи заплати за полицаите | StandartNews.com

Прокурорската асоциация излезе с изявление в подкрепа на българските полицаи, които се намират на първа линия в борбата с коронавируса у нас, пише "Правен свят".

От съсловната организация изразяват благодарност към колегите си от МВР и споделят, че напълно подкрепят идеята за допълнително възнаграждение на полицаите, също както такова бе обещано на медиците.

"Свидетели сме как пред последните дни полицейските служители, често без необходимите предпазни средства, не са абдикирали от своите задължения, а са сред хората, на улицата, пред болниците и магазините и на всички други рискови места. Именно на тях разчитаме да гарантират спазването на реда и изпълнението на правилата в условията на извънредно положение, да идентифицират контактните на болестта наши съграждани, да подпомогнат здравната система и останалите ключови сектори, да успокояват обикновените хора по места", пишат от Асоциацията.

Ето и пълния текст на изявлението на съсловната организация на прокурорите:

От името на членовете на Асоциацията на прокурорите в България изказваме своята огромна човешка признателност към всички наши съграждани, които независимо от своята професия, всекидневно изпълняват своя дълг и самоотвержено полагат огромни усилия за да ограничат разпространението на заразата, да предпазят всички нас, да осигурят нормалното функциониране на обществото и да помогнат на заболелите и нуждаещите се.

Категорично подкрепяме идеята българските полицаи, които подобно на българските здравни работници, са на първа линия в борбата на цялото българско общество, да получат допълнително възнаграждение за своя опасен и отговорен труд. Свидетели сме как пред последните дни полицейските служители, често без необходимите предпазни  средства, не са абдикирали от своите задължения, а са сред хората, на улицата, пред болниците и магазините и на всички други рискови места. Именно на тях разчитаме да гарантират спазването на реда и изпълнението на правилата в условията на извънредно положение, да идентифицират контактните на болестта наши съграждани, да подпомогнат здравната система и останалите ключови сектори, да успокояват обикновените хора по места.

В тези толкова тежки, не само за нашата страна, но и за цяла Европа и целия свят времена, героите са сред нас, те са пред очите ни. Това са обикновените лекари, медицински сестри, санитари, полицаи, работници и служители от други сфери и сектори, производители на жизненоважни лекарства, медицинско оборудване,консумативи, хранителни продукти и т.н. и т.н.

Нека не ги предаваме и да бъдем достойни за техните усилия и жертви!

Убедени сме, че всички ние заедно и единни, като истински българи, ще преодолеем това изпитание в името на България и в името на нашите деца и родители.

Бъдете здрави и отговорни!

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай