Прокуратурата се зае с взрива в завода в село Драгор

Двамата пострадали работници са с опасност за живота

Прокуратурата се зае с взрива в завода в село Драгор | StandartNews.com

Районна прокуратура – Пазарджик наблюдава досъдебно производство за трудова злополука, при която са пострадали двама работници, в леярски цех на фирма в с. Драгор, област Пазарджик. Това съобщиха от Апелативна прокуратура- Пловдив. Разследването е за причиняване другиму тежка телесна повреда поради незнание или поради немарливо изпълнение на служебните задължения или на друга правно регламентирана дейност.

На 3 юни 2020  г., около 20:26 часа, в дежурната част при РУ на МВР – Пазарджик, е получен сигнал за настъпил инцидент в леярския цех на фирма, намиращ се в с. Драгор, обл. Пазарджик. По първоначални данни е била възникнала авария в машина за топене на метал, като двама от служителите на фирмата, занимаващи се с поддръжката, се опитали да я отстранят.

Дефектирал е клапан с хидравлично масло под налягане. След два неуспешни опита да премахнат неизправността,  клапанът изпуснал хидравлично масло във вана с разтопен метал, който започнал да се разпръсква наоколо. Двамата служители са получили изгаряния, като са били откарани първо в Центъра за Спешна медицинска помощ- гр. Пазарджик, а след това в Клиника по изгаряния при УМБАЛ „Св. Георги“ в гр. Пловдив. И двамата пострадали са с опасност за живота. Незабавно на мястото на инцидента е бил изпратен дежурен екип от РУ на МВР – Пазарджик, който е посетил произшествието, впоследствие е бил извършен е оглед, при който са участвали представители на РСПБЗН гр. Пазарджик, на Инспекция по труда, гр. Пазарджик и инженер-специалист по поддръжката на подобен род машини.

По досъдебното производство се извършват активни процесуално-следствени действия.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай