Прокуратурата отвърна на PR акцията на ЛиЛана

Преди два дни арестантката пусна запис с обвинения към хора, които уж са я натопили

Прокуратурата отвърна на PR акцията на ЛиЛана | StandartNews.com

Спецпрокуратурата публикува част от доказателствата по делото срещу певицата Лиляна Деянова (ЛиЛана), брат ѝ Александър Деянов и съдружника ѝ Мартин Димитров. Тримата са обвинени за незаконно усвояване на средства по европейската програма "Иновации и конкурентоспособност".

От прокуратурата уточняват, че разпитите се публикуват заради високия обществен интерес, след разрешение на наблюдаващите прокурори и при спазване на презумпцията за невиновност на тримата. Става дума за трима свидетели -  длъжностни лица от Агенция "Пътна инфраструктура", представени с инициали, върху които е бил оказван натиск да сключат договор с фирмата на Деянова и Димитров - "Телетол", като Национален доставчик на тол услуги.

Един от свидетелите разказва за натиск и заплахи по мобилен телефон, електронна поща и Viber. След като не се поддал, Мартин Димитров го предупредил, че има лостове да поиска и получи неговата оставка. Свидетелят се уплашил, че може да остане без работа или че може да пострада физически. Твърди, че получил заплахи и от певицата ЛиЛана. 

За арогантно поведение на двамата разказва и друг свидетел, за който става ясно, че е бивш член на Управителния съвет на АПИ. В разпита си той говори и за заплахи, отправени чрез него, към регионалния министър.

Във вторник Апелативният спецсъд остави за постоянно в ареста Лиляна Деянова и Мартин Димитров. Александър Деянов е на свобода срещу гаранция от 50 000 лева.

Протоколите от разпитите можете да видите на интернет страницата на специализираната прокуратура - на този ЛИНК

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай