Полфрийман остава в Дома за настаняване в Бусманци

Той ще остане там до окончателно решение на съда

Полфрийман остава в Дома за настаняване в Бусманци | StandartNews.com

Предсрочно освободеният от затвора Джок Полфрийман ще остане в дома за временно настаняване в Бусманци докато няма решение на съда, последвано от искането на главния прокурор. Това заяви заместник-вътрешният министър Стефан Балабанов, цитиран от БТА. Той допълни, че друга причина австралиецът да не бъде освободен е неговата персонална сигурност.

До сряда вечерта във вътрешното министерство не са постъпвали документи от австралийските власти, които да позволят свободното придвижване на Полфрийман и напускането му на Дома за временно настаняване.

Заместник-правосъдният министър Николай Проданов коментира, че дори при напускането на затвора преди ден, австралиецът се е държал агресивно, като с това се потвърждавало и поведението по време на престоя му в затвора.

Проданов допусна, че съставът на апелативния съд освободил Полфрийман от затвора, е бил подведен от някои факти - например завършеното от него дистанционно висше образование. За това нямало никакви документи освен електронни справки, които можело лесно да бъдат манипулирани.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай