Ловешки обвинител получи наградата „Прокурор на годината“

Окръжният прокурор на Ловеч Валентин Вълков стана „Прокурор на годината“ в Националните награди за правосъдие

Ловешки обвинител получи наградата „Прокурор на годината“ | StandartNews.com

Окръжният прокурор на Ловеч Валентин Вълков стана „Прокурор на годината“ в Националните награди за правосъдие, които се проведоха за седма поредна година като част от Благотворителния бал на юристите.

Поради ангажименти прокурор Вълков не успя да присъства на церемонията. Номинацията му обяви водещата на „Законът и Темида“ по БНР Анелия Торошанова.

В категорията се бориха още прокурорите Златко Каракачанов, Тони Петрова и Илияна Целова.

През октомври тази година Валентин Вълков бе избран единодушно от Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет за втори мандат  като административен ръководител на Окръжна прокуратура – Ловеч. Този пост той заема от септември 2014 г. насам.

За него членовете на ВСС посочват, че е авторитет в прокуратурата, притежава много добри теоретични знания в областта на правото, има богат професионален опит и успешно изпълнява магистратските и административни функции. Неговият първи мандат като ръководител се оценява като изключително успешен, тъй като познава много добре проблемите на прокуратурата и има желание и опит да ги реши. Прокурор Вълков има над 22  години юридически стаж в органите на съдебната власт като прокурор. Има ранг „прокурор в ВКП и ВАП“.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай