Чиновник разписал в нарушение за строежа на Алепу

Окръжна прокуратура-Бургас е разпоредила да бъдат изискани незабавно от община Созопол заверени копия за издадените по този казус разрешителни за строеж

Чиновник разписал в нарушение за строежа на Алепу | StandartNews.com

Нередности при издаването на разрешително за строеж на "Алепу вилидж" АД откри Бургаската окръжна прокуратура и образува досъдебно производство срещу длъжностно лице от община Созопол.

Предстои разпит на свидетели и назначаване на експертизи. В момента строителството е спряно.

Досъдебното производство е затова, че през септември 2018 длъжностно лице от община Созопол е нарушило служебните си задължения при издаване разрешителното за строеж на "Алепу Вилидж АД", заради което е възможна облага за други лица.

В резултат на тези действия могат да настъпят и немаловажни вредни последици. Издадено е разрешително за етапно строителство на курортен комплекс в местността Алепу. Първият етап е укрепване на свлачище, а вторият е строеж на същинския комплекс.

Окръжна прокуратура-Бургас е разпоредила да бъдат изискани незабавно от община Созопол заверени копия за издадените по този казус разрешителни за строеж.

Изискана е и цялата документация за проверки на РДНСК-Бургас, както и доклад на началника на Дирекцията. Ще се разпитат всички лица, имащи отношение към предмета на досъдебното производство.

Предстои да се назначи и тройна техническа експертиза, съдебно-оценъчна и екологична такава.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай