Четирима полицаи са обвинени за полицейското насилие

В хода на разследването са разпитани множество свидетели

Четирима полицаи са обвинени за полицейското насилие | StandartNews.com

Четирима полицаи са с повдигнати обвинения за полицейското насилие по време на протестите. Това съобщиха днес от прокуратурата.

Под ръководството и надзора на СРП са образувани 65 броя досъдебни производства във връзка с хулигански действия и причинени телесни повреди по време на протестите през лятото на 2020 г. Двадесет и четири /24/ броя от тях вече са приключени и внесени в съда. С влязъл в сила съдебен акт са осъдени 4 лица, казват от прокуратурата.

По повод публикуваните видеоклипове, съдържащи кадри на полицейско насилие, Софийска районна прокуратура наблюдава досъдебно производство за извършено престъпление за причиняване на телесни повреди от полицейски служители при изпълнение на службата им, съобщават още от СРП.

В хода на разследването са разпитани множество свидетели, изискани и приобщени са записи от видеокамери, включително записът от камера под колоните на МС. Изготвена е видео-техническа експертиза от експерти от СДВР. Изискани и приобщени са медицински и други относими документи. Назначени и изготвени са съдебно-медицински експертизи.

Разследването продължава и е взето на специален надзор.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай