Бившият шеф на спецпрокуратурата с нова номинация

Димитър Франтишек Петров се е кандидатирал да оглави второинстанционната спецпpoĸypaтypa

Бившият шеф на спецпрокуратурата с нова номинация | StandartNews.com

Димитър Франтишек Петров - бивш шеф на специализираната прокуратура - се е кандидатирал да оглави второинстанционната спецпpoĸypaтypa, предаде БНР.

Срокът за участие в конкурса изтича днес и засега Петров е единствения кандидат.

Този май след няколко месеца на поста, Франтишек се оттегли без обяснение от Специализираната наказателна прокуратурата.

Тогава главният прокурор Иван Гешев му благодари и обясни изненадващата оставка с това, че е "възникнал проблем, който му пречи да се концентрира върху дейността си като ръководител".

Постът, за който сега Димитър Франтишек Петров се кандидатира е вакантен от повече от две години. През това време се провалиха три процедури.

След оставката му без титулярен ръководител е и първоинстанционната наказателна прокуратурата, поради липса на кандидати да я оглавят.

В момента неин временен ръководител е Xpиcтo Динeв, който от своя страна преди време предсрочно се оттегли като ръководител на Софийската градска прокуратура.

Междувременно днес стана ясно, че председателят на Асоциацията на прокурорите Евгени Иванов е номинацията на прокурорите за член на ВСС на мястото на Даниела Машева, която напусна съдебния кадрови орган, за да стане заместник на главния прокурор Иван Гешев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай