Арестуваха още една съратничка на Божков

Специализираната прокуратура поиска постоянен арест за Йоана Чолакова

Арестуваха още една съратничка на Божков | StandartNews.com

Специализираната прокуратура поиска постоянен арест за Йоана Чолакова. Тя е с повдигнато обвинение за участие в организирана престъпна група с ръководител Васил Божков.

Предстои Спецсъдът да разгледа днес искането на държавното обвинение.

Сайтът news.bg съобщи, че Чолакова е работила за фирмата "Нове Холдинг", собственост на Божков, в периода от април 2002 г. до ноември 2007 г., като е заемала длъжностите персонален асистент и началник кабинет.

Специализираната прокуратура поиска постоянен арест и за сина на Васил Божков. Той е обвинен за пране на пари по поръчение на ръководената от баща му организирана престъпна група.

До момента обвиненията на Божков са общо 11 - за ръководител на организирана престъпна група, за принуда, опит за подкуп на длъжностно лице, подбудителство към престъпление по служба и др. Допълнително срещу Васил Божков започна разследване и по твърденията за изнасилвания и убийства - обвинения изречени от бивш бизнес-партньор пред медиите. Самият Божков се намира в Обединените арабски емирства, където миналата седмица бяха изпратени преведените вече на арабски документи за неговата екстрадиция.

На 20 февруари Спецпрокуратурата поиска арест и за жената на Васил Божков, като първоначално тя беше освободена срещу 1,5 млн. лева гаранция. На 27 февруари тя обаче отново бе задържана с мотив, че ако остане на свобода има опасност Динева да извърши друго престъпление - да влияе на свидетели и да заличава доказателства.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай