Желязков: Мерките ни не са заради протестите

Относно отношенията на ГЕРБ и ДПС Желязков бе категоричен - винаги са били в антагонизъм

Желязков: Мерките ни не са заради протестите | StandartNews.com

Няма връзка между протестите и социално-икономическите мерки. Целта на мерките не са прах в очите на протестиращите или разменна монета за политическо спокойствие. Това каза министърът на транспорта и съобщенията Росен Желязков.

"Това са мерки, които дълго време се дискутираха и дълго време се прави тяхната фина настройка", каза той и подчерта, че и при схемата 60:40 е имало дълги разговори, за да се удовлетвори желанието тя да стане 80:20.

Пред Нова телевизия Желязков отрече мерките да са лансирани, за да се тушира напрежението. Той подчерта още, че повечето от мерките, обявени вчера, са били коментирани дълго време с бранша. Даде за пример облекченията за таксиметровите шофьори.

"Мерките са към преодоляване последиците на горещия етап на пандемията. Ще има и други мерки. Дълго време се очакваше Съветът да вземе решение за финансите и на база на тези ресурси ние да направим нашите предложения", коментира той.

И подчерта, че България ще има план за евросредствата. "Те не са пари, които просто да изтичат за нереформирани сектори", настоява министърът.

Относно отношенията на ГЕРБ и ДПС Росен Желязков бе категоричен - винаги са били в антагонизъм.

Отказа да коментира изявление на лидера на ДПС Мустафа Карадайъ, насочено към ГЕРБ. "До момента ГЕРБ е заявил, че няма да прави правителство с БСП и ДПС", подчерта той.

"Имаме нужда от стабилност, необходима, за да се преодолеят големите предизвикателства, които пандемията постави", добави той.

На въпрос защо депутатът и бивш конституционен съдия Георги Марков нападна социалния министър Деница Сачева и анализатора Георги Харизанов като виновни за неуспеха на ГЕРБ, Росен Желязков отрече вътре в партията да има напрежение.

"Това означава, че г-н Марков, един експресивен човек, умее да предизвиква внимание. Нямам представа какви са му отношенията с г-жа Сачева и г-н Харизанов. Очевидно става въпрос за нещо лично. Не виждам политическа закачка в случая".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай