Жандармерия пази бюлетините за вота

Започва извозването им по страната

Жандармерия пази бюлетините за вота | StandartNews.com

Започна извозването на бюлетините за местните избори  до областните центрове в страната. След седмица – на 27 октомври, гласуваме за кметове и общински съветници. Екипи на жандармерията охраняваха транспортирането на бюлетините. Те тръгват от три печатници в София, една в Пловдив и една в Плевен, съобщи заместник-директорът на жандармерията комисар Петър Антиев, цитиран от БНР.

"В четвъртък започна извозването и ще продължи до другия четвъртък. Днес има за транспортиране бюлетини по няколко маршрута. Първият ще бъде за Перник-Кюстендил, вторият - Враца-Монтана-Видин, третият - до Стара Загора, а четвъртият - до Смолян", каза комисар Антиев.

„Към момента тиражът на бюлетините, който е одобрен във връзка с подадените заявки на Общинските избирателни комисии, е 17 257 800. По отношение на общински съветници тиражът на бюлетините е 6 900 600. Същият е тиражът на листовете, с които ще се гласува за кмет за община, тъй като съвпадат като данни. По отношение на кметове на райони това включва кметове на райони в трите града София, Пловдив и Варна тиражът е 1 858 100 броя, за кметове на кметства – 1 598 500 бюлетини“, заяви по-рано говорителят на ЦИК Александър Андреев.

Прогнозната сума на поръчката е малко над 6 млн. лв. с ДДС.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай