Жаблянов: След три партийни катастрофи, защо Нинова прави чистка?

Много известни политици от БСП бяха дистанцирани от ръководството на партията

Жаблянов: След три партийни катастрофи, защо Нинова прави чистка? | StandartNews.com

„Не може председателят на БСП, който доведе партията до три катастрофи, да започне чистка вътре в нея”, заяви в интервю за Нова телевизия бившият депутат от БСП Валери Жаблянов.

Очаква се днес Националният съвет на партията да реши дали да изключи Кирил Добрев от БСП. Информацията за обсъжданото изключване дойде от самия Добрев, който написа в страницата си във Фейсбук: „Изключването от партията е последното убежище на страха. Днес дойде и моят ред – анонимно, на подпис, с измислени мотиви, без да бъде изслушан“. От думите му стана ясно, че като четвърто поколение социалист, никой не може да извади членството от сърцето му и остава „лоялен на своята единствена партия”.

По думите на Валери Жаблянов изключването на Добрев е поредният акт, в който левицата демонстрира своята недемократичност пред българското общество. Жаблянов попита как Корнелия Нинова изключва членове на партията, при положение че е в оставка.

„Много известни политици от БСП бяха дистанцирани от ръководството на партията. Това беше направено под предлог, че се провежда реформа в партията. Тя приключи със загубени 70 000 гласа на изборите. Така няма да се покачи общественото доверие”, констатира Жаблянов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай