Защо БСП ще загуби най-много от участието си в правителството

Темата за зеления сертификат е потенциален конфликт между коалиционните партньори

Защо БСП ще загуби най-много от участието си в правителството | StandartNews.com

Логично е от участието си в четворната коалиция и във властта най-много да загуби БСП, защото е в компанията на либерални и десни формации. "Нинова получи позицията си, за да може да каже, че БСП управляват. "Продължаваме промяната" се води от прагматичните цели, а не идеологическите догми. Нужни са компромисни хора, идващи от бизнеса", обясни пред НоваНюз културният антрополог и коментатор Ивайло Дичев.

"Има такъв народ" провали два пъти възможното правителство. Нинова се е хванала за стола с всички сили. Много неща в програмата на БСП противоречат на другите партньори. Това ще е коалиция на малките стъпки", смята Дичев.

По думите му темата за зеления сертификат е потенциален конфликт между коалиционните партньори. "Зелената сделка ще раздели депутатите, много тях са лично заинтересовани да продават ток", добави той.

Що се отнася до Македония Ивайло Дичев смята, че сме предали националния си интерес. "Можем да постигнем обединение в една държава без кръв, но се опъваме. Защо? За да спечелят Каракачанов и Нинова още някой глас. Не сме ли виновни 12 000 евреи да бъдат депортирани? Пропуснали сме хитлеристките войски да нападнат Югославия. Предишните комунисти изведнъж направиха рязък завой. Сега БСП се обижда на борбата срещу фашизма. Трябва да поемем нашата вина", заяви Дичев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай