Започна последната сесия на парламента

125 депутати кворум

Започна последната сесия на парламента | StandartNews.com

С кворум 125 от народни представители започна 11-ата последна сесия на 44-ото Народно събрание, предаде Агенция "Фокус". В регистрацията не участваха депутатите от ПГ на "БСП за България".

Сесията бе открита от председателя на парламента Цвета Караянчева. Тя честити новата година на народните представители. "Нека си пожелаем да е по-здрава и по-спокойна", каза Караянчева.

 

"През изтеклите 4 години станахме свидетели на обединени по време на 140-тата годишнина от създаването на Тръновската Конституция. Имаше демонстративно опразване на депутатски банки, видеовръзка от болничните легла и отказ на други да си сложат маски. Случи се да видим и бесилка срещу сградата на парламента". Така председателят на 44-ото Народно събрание Цвета Караянчева обобщи работата на депутатите, чийто мандат изтича.

Тя обърна внимание, че предстои предизборна кампания, която ще се проведе в епидемичната обстановка и затова няма да е като никоя друга.

"Някои политици отсега започнаха атака срещу честността на предстоящия вот. Още през октомври изпратих покана до европейските институции да изпратят наблюдатели на вота. Призовавам всички да избягват внушенията, че ще има манипулация на изборите", заяви Караянчева.

Началото на пленарното заседание бе дадено с химна на Република България и химна на Европа.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай