Задава се страшен скандал със зеления сертификат в парламента

Не вирусът, а здравната ни система е причина за високата смъртност сред заразените с COVID-19 у нас, каза депутатът от ИТН

Задава се страшен скандал със зеления сертификат в парламента | StandartNews.com

Депутатът от "Има такъв народ" проф. Андрей Чорбанов ще влиза без сертификат в парламента, въпреки решението на останалите народни представители. Но си има документ

Това  обяви проф. Чорбанов по Нова телевизия.

Той потвърди думите си, казани преди няколко дни - че омикрон гази ваксинираните така, както прасе минава през люцерна.

"Искам да видя как и от кого ще бъда спрян. Разглеждането на темата за зеления сертификат за парламента не беше свързано със законността. Според правилника на НС всеки депутат трябва да присъства на заседанията и никой не може да го ограничи. Факт е, че и ваксинирани боледуват изключително масово. Ние сме против зеления сертификат за където и да било. Не смятаме, че е ефикасен. Хора със сертификати могат да заразяват други хора”, категоричен бе Чорбанов.

Не вирусът, а здравната ни система е причина за високата смъртност сред заразените с COVID-19 у нас, добави Чорбанов. Факт е, че и ваксинирани боледуват изключително масово. Ние сме против зеления сертификат за където и да било. Не смятаме, че е ефикасен. Хора със сертификати могат да заразяват други хора”, категоричен бе Чорбанов.

Той допълни, че ако определен работодател въвежда задължителен зелен сертификат за служителите си, то би следвало да осигури безплатно тестване на неваксинираните в екипа.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай