Йотова отряза Борисов за КСНС

Вицепрезидентът не се съгласи с критиките на лидера на ГЕРБ, че съветът е бил ненужен

Йотова отряза Борисов за КСНС | StandartNews.com

Вицепрезидентът Илияна Йотова не се съгласи с критиките на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, че вчерашният Консултативен съвет за национална сигурност е бил ненужен и, че „президентството е горната камара на парламента“ и свежда задачи на партиите и на Народното събрание.

„Не го следя господин Борисов и не зная какво точно е казал. Отдавам го на известна ревност и като отговор на неговото непоследователно отношение, защото двойният стандарт, който той проявяваше в целия този период по отношение на Република Северна Македония, в крайна сметка ни доведе до тази задънена улица.

Ние така или иначе за тези години не успяхме да обясним на нашите европейски партньори каква е истинската причина и какви са истинските и силните аргументи за това България да има такава позиция – това е преди всичко правата на нашите съграждани в Република Северна Македония, опитът да се пренаписва историята.

Така че и с днешна дата, може би това е по-скоро оценка за неговата собствена работа. Ако правилно го цитират, това означава да влезе в остро противоречие със собствената си партия и със собствената си парламентарна група, която вчера даде една изключително висока оценка на това 6-часово заседание на Консултативния съвет  - и те самите изтъкнаха, както и останалите участници, че най-доброто, което вчера се случи, е потвърдената и консенсусна, напълно консенсусна българска позиция“, коментира Илияна Йотова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай