Йорданов за заплахата към Митева: Абсолютна демонстрация

По думите на Йорданов, Митева в момента е охранявана от НСО, но е била притеснена за майка си

Йорданов за заплахата към Митева: Абсолютна демонстрация | StandartNews.com

"Абсолютна политическа демонстрация за сплашване", така Тошко Йорданов, председател на парламентарната група на "Има такъв народ" и заместник-председател на партията, определи сигнала със заплаха за убийство на председателя на Народното събрание Ива Митева, съобщава БНР.

"Беше демонстрация, защото в сигнала заплахата е за убийство на Ива Митева и на майка ѝ - с името на майка ѝ и с изречението: "Знам къде живее".

По думите на Йорданов, Митева в момента е охранявана от НСО, но е била притеснена за майка си:

"Освен демонстрация за сплашване, имаше и намек колко е важно НСО да вардят роднини на разни хора, един куп министри, бивши шефове и т.н.".

"Два дни подред се занимавахме с НСО и веднага сигнал за убийство срещу Ива Митева. След това - чета и аз от медиите. Доколкото знам ГДБОП разследваха, най-вероятно те са го задържали, прокуратурата се правеше както винаги на нещо странно, твърдейки, че няма сигнал. Не знам какъв е този човек. Не мисля, че някой се е напил и го е направил, изпратил е имейл със заплаха", заяви Йорданов, според когото има прекалено много съвпадения.

Той е категоричен, че до края на следващата седмица парламентът ще извърши актуализация на държавния бюджет:

"Ако правилно съм разбрал това, което каза вчера президента Румен Радев, той няма да бърза да разпусне Народното събрание, за да може да се приеме актуализацията на бюджета и още два закона - за НСО и за изваждане на бюрото за защита на свидетели, което сега е под шапката на главния прокурор. Що се отнася до съдебната реформа - за спецсъдилищата, дано да стане, защото вчера БСП, ДПС и ГЕРБ практически саботираха заседанието на парламентарната правна комисия и там изоставаме с дни. Ако президентът иска и това да мине, ще трябва да остави НС да поработи още малко. Не става дума за незаконно удължаване на живота на това събрание, а става дума за изпълнение на някои искания на гражданското общество".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай