Йончева: ГЕРБ ще подкрепи БСП за правителство

„Ако мандатът бъде връчен на БСП, вярвам, че лидерът на партията ще го върне, защото само ГЕРБ може да подкрепи"

Йончева: ГЕРБ ще подкрепи БСП за правителство | StandartNews.com

„Ако мандатът бъде връчен на БСП, вярвам, че лидерът на партията ще го върне, защото само ГЕРБ може да подкрепи едно такова правителство.“

Това каза Елена Йончева, евродепутат от групата на социалистите и демократите, в предаването „Лице в лице“ по БТВ.

„От доста отдавна казвам, че битката срещу корупцията на председателя на БСП е една имитация и е по-скоро прокламация, особено последните две години. Още лятото предупредих, че БСП трябва да бъде в ядрото на протестите, а не просто няколко депутата, наистина имаше няколко колеги, които излязоха, но това само доказаха, че БСП не бяха там. Както виждате, тя не е припозната като партия на протеста. Втората грешка, която направи ръководството на БСП, че трябва да се излезе от Парламента, защото стоейки в Парламента само се легитимира тази власт. Излизайки от Парламента щеше се даде възможност правителството на Борисов да падне“, коментира тя.

Йончева каза още, че третата грешка на БСП през последните месеци е била липсата на подкрепа за президента Радев за втори мандат, което е отблъснало много избиратели.

„Смятам, че оттук нататък ако мандатът бъде връчен на третата политическа сила, което е логично, иска ми се да вярвам, че лидерът на БСП ще върне мандата, защото единствената политическа сила, която може да подкрепи едно такова правителство и това показват всички изказвания, е ГЕРБ и това би било сериозен удар срещу всички леви хора в България“, добави евродепутатът.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай