Янев с тревожна прогноза за мигрантите у нас

Трябва да се вземат сериозни мерки

Янев с тревожна прогноза за мигрантите у нас | StandartNews.com

Ситуацията с мигрантите има потенциал да стане сериозна.

Това е въпрос на анализ и следене на обстановката преди всичко на това какво се случва в момента в Афганистан, защото ситуацията там от гледна точка на сигурността се изостря и е с потенциал да предизвика много сериозна миграционна вълна. Не можем да предвидим в каква посока ще бъде, но в един момент тя ще се почувства и на европейските граници

Това заяви служебният премиер Стефан Янев в Банско.

„Мерките, които трябва да се вземат, са очевидните – по-добра охрана и там, където се появи такъв натиск, да има възможност да се реагира адекватно, хората да бъдат настанявани или при необходимост - да бъдат връщани в рамките на съществуващите механизми”, каза още той.

Янев обяви също, че заедно с областния управител на Банско са обсъдили и състоянието в цялата област по отношение на пожарите. „В региона няма сериозни проблеми. Единственият проблем на територията на страната е този, който имаме в момента в землището в Югово, където ситуацията е овладяна. Надяваме се утре пожарът да бъде напълно овладян. В това отношение обстановката е относително спокойна”, посочи той.

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай