Янев: Хората имат право да знаят как се определят постовете

Връзката между политическите партии и гражданите трябва да е ясна, каза премиерът

Янев: Хората имат право да знаят как се определят постовете | StandartNews.com

"На финалната права по сформиране на бъдещ работен кабинет усещането, че политическите процеси вече не протичат в обичайната си демократична логика, е осезаемо. По мое мнение гражданите имат право да знаят отговорите на няколко важни въпроса – кой определя приоритетите и постовете в потенциалния нов кабинет и логиката за провеждането на политическите консултации". Това заяви служебният премиер Стефан Янев в началото на днешното правителствено заседание.

По думите му връзката между политическите партии и гражданите трябва да е ясна и ефективна.

"Политическото говорене е онзи предсказуем и необходим елемент, който, ако не е устойчив, се наказва от избирателите", смята той.

Премиерът каза още, че в началото на юли е проведено извънредно заседание на Съвета по сигурност, където са констатирани редица дефицити в уредбата по водене на този съвет.

"В тази връзка назначихме две работни групи, които да направят анализ на дейността. Той ще бъде представен на колективния орган. Днешната ни задача е да приемем този анализ, а предложените промени в Закона за функциониране на системата за национална сигурност ще бъдат публикувани за обществено обсъждане", заяви премиерът.

Междуведомствена работна група ще предложи нов механизъм и потенциално изработване на нов закон за управление на кризи, стана ясно още от изказването на министър-председателя.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай