"Възраждане" скочи на Минчев: Бил с фалшив тест за Ковид

Депутатите от парламентарната група напуснаха пленарната зала

"Възраждане" скочи на Минчев: Бил с фалшив тест за Ковид | StandartNews.com

Депутатите от парламентарната група на "Възраждане" напуснаха пленарната зала. 

Преди това Цончо Ганев от "Възраждане" прочете декларация, в която обвини председателят на Народното събрание Никола Минчев във фалшификация на положителния му COVID тест и нарече ваксините "експериментална субстанция".

В 12 часа пред парламента започна и протест на партията срещу ваксините. 

По-рано депутати коментираха в кулоарите на парламента протеста на "Възраждане" .

Станислав Балабанов от "Има такъв народ" заяви, че всеки български гражданин има право да протестира независимо по каква тема. Той припомни, че партията е против зеления сертификат. По думите му тази мярка е неефективна. "ИТН обаче няма да се включи в протеста на "Възраждане", заяви Балабанов, цитиран от БТА. Неговият съпартиец - Андрей Чорбанов, отбеляза, че ИТН има участие в настоящото управление и като лоялен член на коалиция не може да участва в демонстрацията срещу зеления сертификат.

Стоян Михалев от "Демократична България" подкрепя зеления сертификат и ваксинацията. Той сподели пред журналисти, че заради пандемията е загубил близки хора. Много важно е да се пазим и да не позволяваме вирусът да отнема хората от нас, коментира депутатът пред медиите. Михалев каза, че зеленият сертификат не е медицинско средство, но по думите му, е инструмент за ограничаване на разпространението на COVID-19. Той смята, че човешкият живот е преди всичко. Михалев е против протеста на Възраждане.

Искрен Митев от "Продължаваме Промяната" е на мнение, че неговата парламентарна група подкрепя правото на хората да изразяват публично недоволството си. Той обаче посочи, че в условия на появата на нов вариант на коронавируса - Омикрон - това не е най-разумното. Приоритет е здравето на хората, категоричен бе той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай