"Възраждане" си харесаха Бойко Рашков. С какво ги спечели?

Не може да се каже, че протестът срещу зелените сертификати е предизвикал размирици

"Възраждане" си харесаха Бойко Рашков. С какво ги спечели? | StandartNews.com

Не може по никакъв начин да се каже, че протестът срещу зелените сертификати е предизвикал размирици и много тежки проблеми, заяви пред Нова телевизия заместник-председателят на „Възраждане” Цончо Ганев по повод вчерашните събития.

„Полицията никога не може да е мила, тя все пак е силова организация. Истината е, че вчера полицията беше изключително коректна, изключително добронамерена, в голяма част от времето, включително и любезна. В качеството си на заместник-председател на „Възраждане” благодаря на Бойко Рашков, на главния секретар на МВР, който беше на място. Мисля, че на фона на цялото напрежение в обществото и на протеста, полицията направи възможното то да не ескалира”, добави той.

Ганев посочи, че от парламентарната трибуна „Възраждане” преди две седмици са призовали да се направи работна комисия на паритетен принцип в парламента. Отделно пък здравният министър да направи работна група. Ако това е било изпълнено, е нямало да се стига до процесите от вчера.

„Ние призовахме правителството да направи така, че да започне да се слуша и другата страна. Никой не може да отрече, че в нашето общество има хора, аз съм от тях, които не вярват в силата и ефективността на прилаганите мерки”, добави Цончо Ганев.

Той засегна информацията за ваксинирани депутати от партията му. Припомни свикана от „Възраждане” пресконференция, три дни след като станали депутати. „В нея обявихме и казахме, че не сме против хората, които искат да се ваксинират. Но това не значи права и задължения на другите. Тогава дори допълнихме, че в нашата група има ваксинирани. Не е новина, че имаме имунизирани”, уточни Ганев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай