Възраждане с 4,11 % на вота в Благоевград

Ако това бяха парламентарни избори, партията щеше да има 11 депутати, казаха от екипа на д-р Костадинов

Възраждане с 4,11 % на вота в Благоевград | StandartNews.com

4,11% спечели партия Възраждане на частичните местни избори в Благоевград, които се проведоха в неделя. Данните са публикувани от местна медия при 90% обработени протоколи. Възраждане е пета политическа сила в града, съобщиха от партията на д-р Костадин Костадинов.

Ако това бяха парламентарни избори, Възраждане щеше да стане част от 46-то Народно събрание с 11 депутати, допълниха от Възраждане.

На местния вот Възраждане се утвърди и като първа патриотична сила. Коалицията Български патриоти ВМРО, ВОЛЯ и НФСБ подкрепи на вота в Благоевград кандидата на ГЕРБ, което реално показва, че те продължават да се поставят на политическата сцена и да се възприемат като част от статуквото, коментираха още от Възраждане. И съобщиха: "Десет дни преди изборите всички купувачи и продавачи на гласове бяха профилактично задържани в полицията. Брилянтната работа на Бойко Рашков доведе до провеждането на честни избори в Благоевград. В резултат на това избирателната активност в циганските секции и местата, където обикновено се купуват гласовете, беше под 5%."

"Ако бъде прекратено купуването и продаването на гласове и на национално ниво, на парламентарните избори ГЕРБ ще е трета политическа сила, а българските т.нар. патриоти (ВМРО-БНД, НФСБ, Воля) няма да имат представители в 46-то Народно събрание.", заявиха още от Възраждане.

Изборите в Благоевград показват, че коалиция Демократична България е с по-слаб резултат от този на Възраждане и е под 4%. "Най-отявленият американски политически субект в страната ни получи звучен шамар от жителите на Благоевград“, коментира д-р Костадин Костадинов, председател на Възраждане, данните, изнесени от сайта «Югозапад днес».

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай