Вял дебат за вота, Б-отборите се карат

Политически речи без конкретни примери

Вял дебат за вота, Б-отборите се карат | StandartNews.com

Вял дебат в парламента по петия вот на недоверие, внесен от БСП. На трибуната заставаха играчи от Б-отборите на социалистите и управляващите. Първите държаха политически речи без конкретни примери, вторите им отговаряха с отегчение, убедени, че имат аритметическото мнозинство да задържат кабинета.

ВИЖ ОЩЕ: Нинова без примери за корупция, заигра се с Левски

Хората по улиците искат ГЕРБ да го няма, заявявайки го с призивите „отивайте си“, „махнете се“, „отстранете се“, каза Георги Свиленски /БСП/. „Проблемът е, че основната емблема на това правителство, е корупцията, и това го разбраха българските граждани, усещайки го върху гърба си, разбирайки, че в България не може да се живее добре“, каза той.

ВИЖ ОЩЕ: Дани Кирилов слуша премиера, но чака да го сменят

Ненков: Няма да дадем властта на комплексирания Радев

Няма да подкрепим вота на недоверие, защото носим отговорност, а властта не трябва да бъде давана на комплексиран човек като Румен Радев, контрира Александър Ненков /ГЕРБ/. За 4 години той успя да постигне немислимото и да разруши всеки един мост между институциите, между политическите лидери. Този човек не трябва да бъде овластен с толкова много власт. Той е човек, изпълнен с омраза, на който в очите му е изписана една дума – „реваншизъм“, защото някой му е разрушил комфорта“, допълни той.

ВИЖ ОЩЕ: Караниколов в парламента, за да подкрепи кабинета

„Няма да се молим на никого, всеки има глава на раменете си. Шумът отвън, който чуваме и виковете за оставка, са предизвикани от глухотата на прекалено много депутати вътре”, каза зам.-шефът на ПГ на БСП Крум Зарков. И допълни: „Доверието в кабинета е изчерпано, той не може или не иска да се справи със ситуацията, или и двете. Корупцията е един от най-тежките проблеми, обричащи България на бедност. Това управление върви към абсолютно заслужения си естествен край

Патриотите: БСП в близост с Васил Божков

БСП демонстрира в мотивите си близост със забегналия в Дубай Васил Божков, каза Борис Янчев от патриотите.

ВИЖ ОЩЕ: Дариткова спокойна за резултатите от вота

„Оставката е неспасяема и тя е необходима на България. С това компрометирано управление, обявено за мафия от българския народ, станахме за срам в международните медии. Няма друг изход освен оставка“, заяви Румен Гечев /БСП/.

Дебатът бе скучен дори за участниците в него. В пленарна зала бе половината кабинет, но най-интересният въпрос за БСП бе, както винаги, къде е премиерът. Караянчева обясни, че няма как да го доведе от Брюксел, но социалистите продължаваха да питат дали самолетът му не кръжи над България. Накрая дори вицепремиерът Томислав Дончев и заместниците на Караянчева излязоха от пленарна зала.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай