Връщат оставката на шефа на ГЕРБ за пловдивско

Ръководството на ГЕРБ благодари на Георги Мараджиев за проявения висок морален стандарт

Връщат оставката на шефа на ГЕРБ за пловдивско | StandartNews.com

След като се запозна с всички факти и обстоятелства около имущественото състояние на Георги Мараджиев и изслуша неговата позиция днес в национален ефир, Изпълнителната комисия (ИК) на ПП ГЕРБ взе решение да не приеме оставката му като областен координатор на партията в Пловдив област. това съобщиха от пресцентъра на партията.

Ръководството на ГЕРБ благодари на Георги Мараджиев за проявения висок морален стандарт с депозираната оставка при появата на най-малкото съмнение около репутацията му. ИК на ГЕРБ оценява високо работата на Георги Мараджиев като областен координатор, вследствие на която на последните местни избори в Пловдив област ГЕРБ спечели 6 нови общински кметове.

Продадох на сина си Рангел не нива за 2, 5 млн. лева, а земя заедно със сградите на семейната фабрика върху нея. Продадох му бизнес, граден 30 години, заяви тази сутрин пред бТВ кметът на община Мараджиев, който е и кмет на Община Стамболийски.

Поводът бе разследване на медията за имущественото му състояние. Управникът посочи, че е влязъл в местната власт като богат човек. Започнал да се занимава с бизнес, когато бил на 24 г. Стартирал с кафе-аперитив "Демокрация". Впоследствие изградил фабрика за полиетилен на входа на Стамболийски.

"Тя е единствената в България, която произвежда стречфолио", уточни Мараджиев. Предприятието прехвърлил на сина си Рангел Мараджиев през 2015 г., когато спечелил първия си мандат. В имуществената си декларация същата година кметът е посочил, че притежава 3 апартамента на Слънчев бряг. Четвъртия придобил м.г. и предстои да го впише в декларацията си пред Сметната палата. Мараджиев отказа да отговори колко жилища има синът му в морския курорт.

"Той си има свое семейство, аз - свое. Аз съм му прехвърлил бизнес за милиони. Притежава достатъчно средства, може да си купи и 6 апартамента", каза Мараджиев. Кметът обясни, че след излъчването на разследването на бТВ вчера е подал оставка като областен координатор на ГЕРБ в Пловдив по морални причини.

"Ръководителите в партията сме морални хора. Като има съмнения, давам оставка, без да се замисля", каза Мараджиев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай