ВОЛЯ предлага Пламен Иванов за член на СРС-бюрото

ПГ на ВОЛЯ предложи Пламен Иванов за нов член на Националното бюро за контрол на СРС...

ВОЛЯ предлага Пламен Иванов за член на СРС-бюрото | StandartNews.com

ПГ на ВОЛЯ предложи Пламен Иванов за нов член на Националното бюро за контрол на СРС. Това стана по време на заседанието на парламентарната Комисия за контрол над службите за сигурност, прилагането и използването на СРС и достъпа до данните по закона за електронните съобщения.

Пламен Иванов е на 50 години. Завършил е с отличен успех математическата гимназия „Никола Обрешков“ в Казанлък, има степен магистър от Техническия университет в София. Професионалният му стаж в службите за сигурност започва през 1999 в. в Национална служба „Сигурност“ и продължава в Държавна агенция „Националната сигурност“. Своето кариерно развитие преминава през всички длъжности – през експерт до началник отдел. В момента заема поста Началник отдел „Защита на класифицираната информация“.

Преминал е курсове и семинари на специалните служби в САЩ, Великобритания и Израел. Гостувал е като лектор на редица форуми и обучения, свързани с рисковете за националната сигурност. Има богат практически опит в използването на СРС за нуждите на националната сигурност, познава в детайли тази дейност. В службите има репутацията на принципен, честен и отговорен ръководител.

„Държавата вложи много в мен като професионална подготовка и затова гледам на влизането ми в Националното бюро като отлична възможност да се отплатя като работя за обществото. Съществуването на това бюро действа дисциплиниращо на всички структури, прилагащи Закона за СРС“, коментира Пламен Иванов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай