ВОЛЯ напуска парламента (ОБЗОР)

Решението обяви председателят на партията Веселин Марешки

ВОЛЯ напуска парламента (ОБЗОР) | StandartNews.com

Парламентарната група на ВОЛЯ напуска парламента. Това обяви председателят на партията Веселин Марешки.

"На съвещание на ръководството на партията и на парламентарната група взехме решение да напуснем парламента. За да няма фалшиви новини и спекулации исках лично да ви го съобщя", заяви Марешки.

"Причините към момента не мога да ги споделя, защото продължават разговорите. Те не са лесни, повярвайте ми. Искам само да подчертая, че една от ключовите роли на ВОЛЯ в парламента е да осветява лъжите и манипулациите и в парламента, и в политиката, и като цяло в обществото, както и да сваляме маските на фалшивите политици и партии. Нека това наше решение от днес да го приемете като част от тази наша последователна политика", каза той. "Следобед или в следващите дни ще ви дадем повече разяснения по темата", каза още Марешки. 

На журналистите не беше дадена възможност да зададат уточняващи въпроси.

ВОЛЯ става втората парламентарна група, която няма да участва в пленарните заседания, след като от няколко седмици от зала отсъстват депутатите от „БСП за България“. Възможни са проблеми с кворума, защото депутатите от ГЕРБ и „Обединени патриоти“ формират  мнозинство от 122 народни представители, а ДПС традиционно не се регистрира в началото на пленарните заседания. 

„Всяка една от парламентарните групи може да си определи хода и това, което трябва да предприеме. Разбира се, че ще се чуя с г-н Марешки”, заяви Цветан Цветанов.

„За кворума не съм особено притеснен. На мен ми е много комфортно сега, когато ги няма БСП. Приемат се законите с едно добро темпо. Парламентът работили - работи”, коментира Валери Симеонов, НФСБ.

ЗА КВОРУМА НА ПАРЛАМЕНТА

ИЗВЪН ЗАЛА

В ЗАЛА, НО БЕЗ РЕГИСТРАЦИЯ

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай