ВОЛЯ наложи пос терминали в колите на КАТ

Глоби на пътя ще се плащат в патрулките

ВОЛЯ наложи пос терминали в колите на КАТ | StandartNews.com

С 143 „за" и нито един против парламентът прие на първо четене предложението на ПГ на ВОЛЯ за поставяне на ПОС терминали в колите на КАТ.  Законопроектът за изменение и допълнение на Закона за движение по пътищата беше внесен от Боряна Георгиева, Пламен Христов, Албена Найденова, Полина Цанкова, Гергана Стефанова, Кръстина Таскова и Дора Христова.

"Изключително сме удоволетворени, че най-после колегите прозряха полезността и ефективността на тази идея и гласуваха единодушно. На практика ВОЛЯ разби статуквото и успя да наложи тази промяна, защото защитихме и интересите на държавата, и тези на водачите на МПС. Досега от неплатени глоби в хазната не влизаха десетки милиони левове годишно. От друга страна, опашките и бюрокрацията затрудняват шофьорите да си изчистят глобите. Сега те вече имат още една възможност да си решат този проблем, при това без да отсъстват от работа и да си взимат почивен ден. Тази поправка в Закона за движението по пътищата е част от последователната политика на ВОЛЯ, защото винаги сме казвали, че като делови хора ще работим за доброто управление на държавата и с грижа за парите на данъкоплатците", заяви Пламен Христов, вносител на законопроекта.

Припомняме, че предложението на ВОЛЯ е от 2017 г., но тогава то беше отхвърлено. През май тази година ВОЛЯ отново го депозира в НС. „Ако колегите в другите парламентарни групи работеха по-бързо нямаше да изгубим толкова ценно време, а държавата – толкова много пари. Но важното е, че законопроектът е факт“, каза още Пламен Христов.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай