ВОЛЯ иска отнемане на шофьорски книжки доживот

От партията са потресени от инцидента убил журналисти Милен Цветков

ВОЛЯ иска отнемане на шофьорски книжки доживот | StandartNews.com

От партия ВОЛЯ предложиха отнемане на книжката до живот на пияни и дрогирани шофьори. Навръх Великден 22-годишният Кристиян Николов помете колата на журналиста Милен Цветков на столичен булевард. По-късно се доказа, че младият мъжът е употребил няколко вида наркотични вещества преди да седне зад волана.

„По този законопроект работя от началото на годината. Само по коледните празници бяха заловени над 1000 пияни и дрогирани шофьори. До момента не го бях внесла, защото действително експертният ни състав е разделен на две. Едните смятат мярката за крайна, а другите - за абсолютно необходима", заяви по Нова телевизия зам.-председателят на ПГ на ВОЛЯ Кръстина Таскова.

По думите й алкохолът, дори в минимални количества, влияе различно на шофьорите. „Никой не може да каже как една бира действа на мозъка на даден човек. Ако искаш да пиеш, просто няма да шофираш. Над 25 % от инцидентите, които завършват с фатален край, са причинени от пияни и дрогирани шофьори. Защо трябва да се стига до тук, щом законодателят има право да ограничи това?", пита Таскова.

„От ВОЛЯ проявяваме нулева толерантност към пияни и дрогирани шофьори", категорична бе Кръстина Таскова.

„Още, когато влязохме в Народното събрание, г-н Марешки заяви, че иска тестове за алкохол и наркотици на всички политици, за да не може да взимат важни решения под влиянието на подобни вещества. Ще се запознаем с предложенията и на колегите от ГЕРБ. Колегите от БСП също са подкрепили законопроекта ни", заключи зам.-председателят на ПГ на ВОЛЯ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай