ВОЛЯ иска извинение от Георги Марков

Винаги сме отстоявали идеята за мажоритарност, каза лидерът Веселин Марешки

ВОЛЯ иска извинение от Георги Марков | StandartNews.com

На днешния брифинг на ГЕРБ депутатът Георги Марков си позволи да тиражира лъжа – че ГЕРБ са единствената политическа сила в България, която се е вслушала в гласа на 2,5 милиона български избиратели и е гласувала за мажоритарна избирателна система, а всички останали били против, съобщиха от ВОЛЯ.

„Настояваме да се извини на ВОЛЯ или ще го обявим за поредния разпространител на фалшиви новини”, заяви лидерът на ВОЛЯ и зам.-председател на НС Веселин Марешки.

„Досега уважавахме колегата Марков и неговите тези. Но в този случай той се изложи като си позволи да изрече лъжа. Ние от ВОЛЯ винаги сме отстоявали идеята за мажоритарност. Говорим за това много преди изборите за този парламент. В началото на мандата - през юни 2017г., ВОЛЯ категорично подкрепи референдума и, за разлика от БСП, ОП и ДПС, ние гласувахме „за” мажоритарните избори", каза Веселин Марешки.

Ето и резултатите от гласуването в НС

"Фалшивите новини съпътстват ВОЛЯ още от създаването й, защото статуквото няма интерес неопетнени родолюбци да влизат в политиката. Затова ние ще реагираме остро на всеки опит за подмяна на фактите и истината", категорични са от ВОЛЯ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай