ВМРО стартира предизборната си кампания (СНИМКИ)

Партията ще е под номер 3 в бюлетината за изборите за Европейски парламент на 26 май

ВМРО стартира предизборната си кампания (СНИМКИ) | StandartNews.com

ВМРО-БНД откри предизборната си кампания за европейските избори в парк „Св. Троица“ в столичния район „Илинден“, предаде Агенция Фокус.

Партията ще е под номер 3 в бюлетината за изборите за Европейски парламент на 26 май. Водач на листата на ВМРО-Българска национално движение е Ангел Джамбазки. След него в списъка са: Юлиан Ангелов, Александър Сиди, Андрей Слабаков, Димитър Шивиков, Райна Дончева, Кристиян Шкварек, Мария Цветкова, Александър Урумов, Карлос Контрера, Христо Смоленов, Теодора Мичева, Иво Пазарджиев, Цветомир Петров, Вергил Кацов, Красимир Червилов и Румяна Борисова.

В парк „Св. Троица“ се изпълняват патриотичните български народни песни на Илия Луков. Присъстващите граждани имат възможността да се включват в инициативата „Да се хванем на хорото“. Тя се осъществява с подкрепата на водача на листата на ВМРО – Българско национално движение Ангел Джамбазки. Проявата обикаля България вече от месец и ще продължи, докато премине през всички големи градове на страната.

Ние ще продължаваме да браним християнските корени на Европа, обяви Ангел Джамбазки. „С нашия отбор продължаваме да браним България, и националните каузи, така както ние ги разбираме. Продължаваме да браним българския интерес в ЕС“, посочи той, като уточни, че това ще бъде в защита на работните места, транспортния бизнес и транспортния бранш.

„Продължаваме да браним интереса си да се изградят истински европейски институции в България, да се влагат европейските пари в България, да не се принуждават българите да напускат, да емигрират и да поддържаме чужди икономики“, добави Джамбазки. „Продължаваме да браним родните граници от нелегалните мигранти и от ислямистко нашествие. Ние бяхме тези, които първи настояхме да бъде построена ограда по нашата граница, която и днес брани не само българите, но и цяла Европа“, посочи Ангел Джамбазки.

„Продължаваме да браним християнските корени на Европа. Ако има Европа, каквато ние желаем, и ако има Европа, която ние искаме, това е християнската, била тя православна, протестантска, била католическа, но християнска Европа. Това е нашата Европа и това е нашата България“, заяви той. „Продължаваме да браним нашето общество от мултикултурализма и от псевдолибералните теории, които се опитват да разтопят, разтворят, унищожат нашето общество и традиционно семейство“, допълни лидерът на листата на ВМРО-БНД за европейските избори.

Избрахме Великден за представяне на кампанията, защото този ден има национално значение в българската история, каза още водачът на листата н ВМРО.

„Уважаеми съратници, уважаеми съмишленици, уважаеми приятели, честито Възкресение Христово. Честит празник! Желая ви здраве, лично и семейно, и дълги години борба за Отечеството, бора за България“, посочи Джамбазки.

„Неслучайно решихме да започнем нашата кампания на Великден. Великден в българската история има национално значение. На Великден 1860 г. е възстановена Българската екзархия и българската църква отново е възстановена. На Великден 1941 г. българската нация е отново обединена и отново е Великден, и отново българските войски влизат победоносно в Скопие“, припомни той. „България възкръсва много пъти, от робства, от поражение. Възкръсва за нови победи, и за възраждане на българския дух, национално единство и обединение“, отбеляза още лидерът на листата на ВМРО-БНД за европейските избори.

„Неслучайно избрахме парка „Илинден“. Той е символен на организацията. Това е кварталът, в който се заселват най-много македонски българи, дошли след няколко вълни бежанци от Македония. Той е символ за нас, символ за българската нация и българското единство“, добави той.

Нашата мисия е да бъдем равнопоставени с другите европейски народи. Това каза генерал Димитър Шивиков, кандидат за европейски депутат от листата на ВМРО-БНД.

„Тръгвам към Брюксел, защото България е част от Европа. Една от страните, които е създала съвременна Европа. България трябва да бъде в Брюксел, в Европейския парламент“, посочи той. „Интересите на България са да се преборим да не бъдем третирани като държава втора категория. Категорично съм против схващането за Европа на две скорости. Политиката срещу природата, така наречената "джендър идеология“, заяви ген. Шивиков.

„Аз като част от гражданската квота на ВМРО-БНД ще отстоявам тази своя позиция. Един мъдър български политик от преди 140 г. е казал, че няма значение колко е голяма една страна, колко е многолюден неговия народ, ако тази страна има добри учреждения, ако тържествува законът и правдата, то тогава тази страна ще бъде равнопоставена с другите европейски народи. Нашата мисия е да бъдем равнопоставени с другите европейски народи“, добави ген. Шивиков.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай