Влизат ли Кирил Петков и Асен Василев в листите на ДБ

Стана ясна заверата им с Христо Иванов

Влизат ли Кирил Петков и Асен Василев в листите на ДБ | StandartNews.com

Действията на Христо Иванов и служебните министри Кирил Петков и Асен Василев са изцяло съгласувани, стана ясно от изявление на съпредседателя на „Демократична България” днес.  

ВИЖ ОЩЕ: Кирил Петков проговори за партията си

„Те са наши съмишленици. Това, което са започнали, генерира доверие и трябва да продължи. Това, че генерира и атаки, валидира факта, че то трябва да продължи. Естествено е за нас да ги подкрепим в техните намерения, но те казаха, че след като се разпусне парламента, тогава ще анонсират своите решения.“, каза Христо Иванов пред БНР в отговор на въпроса дали се задава нов десен проект на двамата министри.

ВИЖ ОЩЕ: И Асен Василев каза ще прави ли партия

В отговор на въпрос може ли Кирил Петков и Асен Василев да влязат в листите на ДБ за изборите наесен, Иванов заяви: „Да не влизаме в такива спекулации в момента.”. Но не отрече тази възможност.

ВИЖ ОЩЕ: Социолог каза кого ще захапе партията на Кирил Петков

„За нас е много важно да не позволим това събиране на българската демократична общност на едно място да бъде разколебано. Ще направим всички разумни действия да не позволим разцепление, напротив - да се съберем, да надградим, да използваме потенциала и доверието, което всеки един носи. Това е въпрос на политическа технология и намиране на формула. Ние сме изключително позитивно настроени, че това трябва да се свърши. Но нека те да си вземат решенията и да ги анонсират и оттам нататък ще работим.“, каза още Иванов. И категорично заяви: „Естествено е да имаме кандидат за президент”. Слуховете спрягат както Иванов, така и Кирил Петков.

ВИЖ ОЩЕ: Янев: Готов съм пак да стана премиер, ще подкрепя партия на Петков

За отказа на „Демократична България” да се срещне с БСП днес за третия мандат, Христо Иванов заяви: „Третият мандат се превърна в предизборен сценичен реквизит.“

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай