Вицепрезидентът на САЩ идва до края на годината /ОБНОВЕНА/

България е изключителен партньор във всички области и на всички нива, каза Пенс на Борисов

Вицепрезидентът на САЩ идва до края на годината /ОБНОВЕНА/ | StandartNews.com

България е изключителен партньор във всички области и на всички нива. Това е заявил вицепрезидентът на САЩ Майкъл Пенс при срещата си в българския премиер Бойко Борисов. Разговорът бе поискан от американска страна.

До края на годината Майкъл Пенс ще посети България, съобщи след разговора Борисов пред журналисти в Мюнхен .

"Говорихме си много за международните отношения. За Венецуела, за региона, за успешното ни европредседателство. За F-16 единственото, което си говорихме е, че неговият син е летял на F-35, това ми каза . На тема F-16 ще преговаряме официално, имаме мандат от парламента“, каза още премиерът.

"По никакъв начин не сме говорили нито срещу Русия, нито срещу която и да е друга държава. Говорихме за търговските отношения, двойно по-големи са американските инвестиции в България, прекрасно работят всички наши структури. Искаше да изрази уважението си и одобрението за всичко, което нашата страна прави на всички нива. Благодари за работата на специалните ни служби, които работят прекрасно с тях. Поръча на неговия екип, изрично два пъти, до края на годината да дойде в България и заедно да отидем и посетим някои от базите, в които има американски войници“, каза още премиерът.

Двамата специално коментирали световната подкрепата за младия опозиционен лидер на Венецуела Хуан Гуайдо във Венецуела. България също застана зад Гуайдо. Пенс благодарил  на българските специални служби за отличното сътрудничество с американските им колеги.

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай