Висок пост за Николай Младенов. Къде отива?

Той вече е част от Вашингтонския институт за близкоизточна политика

Висок пост за Николай Младенов. Къде отива? | StandartNews.com

Нов висок пост за Николай Младенов, който беше специален пратеник на ООН за Близкия Изток. Той вече е част от Вашингтонския институт за близкоизточна политика, съобщиха от организацията.

„Развълнувани сме, че Николай се присъедини към Института като наш заслужен гостуващ сътрудник", каза изпълнителният директор Робърт Сатлоф. „Благодарение на своята сензитивност и креативност, той е рядко срещан международен дипломат, който печели високи оценки и изразено доверие както от израелците, така и от палестинците. В момент, когато Вашингтон се бори как да предотврати по -нататъшното насилие и да насърчи мирната дипломация след неотдавнашния конфликт между Хамас и Израел, неговите идеи и прозрения със сигурност ще бъдат високо ценени“, коментира още Робърт Сатлоф

Самият Младенов потвърди информацията в профила си във фейсбук.

Във Вашингтонския институт Младенов ще се присъедини към екип от експерти в рамките на проекта „Корет“ за арабско-израелски отношения, сред които са бившият служител на Държавния департамент Дейвид Маковски и посланик Денис Рос, бивш специален пратеник за Близкия изток.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай