Вили Лилков размаза жълтопаветниците

„Да, България” е най-ляво либерална формация, в която ДСБ губи своя образ, коментира политикът

Вили Лилков размаза жълтопаветниците | StandartNews.com

Бившият лидер на ДСБ-София Вили Лилков подложи на унищожителна критика жълтопаветниците на провалените политици Христо Иванов и Радан Кънев.

„Да, България” е най-ляво либерална формация, в която ДСБ губи своя образ. На балотажа техните избиратели се разделиха, а немалка част не подкрепиха никого. Привържениците на "Да, България" и Борис Бонев гласуваха за Мая Манолова, разкри Лилков в предаването "Офанзива с Любо Огнянов" по Канал 3. Някога Лилков бе сред основателите на ДСБ, но напусна партията заради залитането й вляво. Броени дни преди местните избори той подкрепи Йорданка Фандъкова и призова десните да се обединят около кандидатурата й.

ВИЖ ОЩЕ: Основател на ДСБ с рамо за Фандъкова

Победата на Фандъкова отложи поне с година формирането на мощна ляво популистка вълна. Ако Манолова беше станала кмет на София, това щеше да даде сериозни аргументи на левицата да иска предсрочни избори, коментира още Лилков. Според него хората в „Да, България” не принадлежат на старата десница. Това бяха хора, които подкрепят "Зелените" и "Да, България", а не старата десница. Демократичната общност трябва да престане да клечи, а да се вдигне и да се обедини, препоръча Лилков.

"Ключови фигури на ДСБ се оттеглиха и партията вече не може да дава сериозна политическа експертиза. Оттеглих се от формацията, защото видях, че като част от ДБ партията отива категорично наляво, разказа бившият лидер на ДСБ-София. Според него  "Топлофикация" може да се оздрави с външен мениджмънт. Разделяне на производството и доставка на токна две, а общината да контролира дейността.

"Голямата тема на СО е визията за София и новия устройствен план. Приоритетите бяха все едни и същи – екология, транспорт и образование. Време е да се сменят тези приоритети. Активизиране на градската периферия, оживяване на центъра на София, активна жилищна политика и подобряване на градската среда, минералните извори и спортната инфраструктура, препоръча Вили Лилков. И заяви, че за него БСП са абсолютно неефективни в общинския съвет като опозиция.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай