Виктория Василева: Няма да подкрепим трети мандат

ИТН единствени не променяме позициите си, каза зам.-председателят на НС

Виктория Василева: Няма да подкрепим трети мандат | StandartNews.com

Заявихме много ясно и категорично, че трети мандат „Има такъв народ“ няма да подкрепи. Това каза зам.-председателят на НС Виктория Василева, народен представител от „Има такъв народ“ и главен секретар на партията, след консултациите при президента Румен Радев.

ВИЖ ОЩЕ: ИТН: Бяхме предадени! Радев: Трудни диалози

„Няма политическа логика в това да не подкрепят останалите партии правителството, предложено от най-голямата парламентарно представена партия, а в същото време да очакват от нас ние да подкрепим следващо правителство на малцинството, което странно защо също ще управлява с плаващи мнозинства, в което също бяхме обвинявани“, каза още тя.

„Ние сме единствените, които от самото начало не се отмятаме от това, което сме говорили – за разлика от нашите колеги от другите политически партии. Никой не може да ни обвини, че ние си сменяме мнението през ден или че предния ден можем да работим с един, а не следващия ден - не“, допълни тя.

Василева коментира и призива на лидера на ИТН Слави Трифонов да подкрепят служебното правителство във връзка със засиления миграционен натиск. „Независимо от всички политически напрежения и игри, има неща, които са над всеки един от нас. Това са изключително тежки национални проблеми, какъвто е проблемът с мигрантската криза, която много скоро може да почука на нашата врата. Нормално е да постъпим така, както се очаква от едни отговорни български граждани, и да подкрепим тези усилия на правителството, които са насочени към справяне с конкретно тези проблеми“, посочи тя.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай