Викат Фандъкова в парламента заради Топлофикация

Депутатите искат да разберат какви са предприетите действия за осигуряване на инвестиции

Викат Фандъкова в парламента заради Топлофикация | StandartNews.com

Парламентът ще проведе изслушване на столичния кмет Йорданка Фандъкова заради финансовото състояние на „Топлофикация София“.

Точката бе включена като последна в седмичната програма за работа на Народното събрание, а освен Фандъкова, в пленарната зала ще бъдат председателят на Столичния общински съвет Елен Герджиков и изпълнителният директор на дружеството Александър Александров.

Депутатите искат да разберат какви са предприетите действия от страна на дружеството и на Столична община като негов принципал за осигуряване на инвестиции за изпълнение на нормите за допустими емисии на азотни окиси, съгласно прилагането на стандартите на Европейската комисия от 2017 г. и решението на Изпълнителната агенция по околната среда за отказ на дерогация на „Топлофикация София“ ЕАД относно емисиите.

„Не е нормално принципалът на това дружество да абдикира от проблемите на столичани", мотивира предложението Мая Манолова от „Изправи се БГ! Ние идваме!". Манолова предупреди, че заради неизпълнение на нормите за замърсяване на въздуха има опасност дружеството просто да спре да функционира и да остави хиляди домакинства в София без парно и топла вода, пише "Труд".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай