Вигенин: Третото място за БСП ще е загуба

Социалистът даде обяснение за разместените листи

Вигенин: Третото място за БСП ще е загуба | StandartNews.com

Първото място на изборите ще се реши между ГЕРБ, "Има такъв народ" и БСП. Това заяви в предаването "Офанзива" по Нова Нюз зам.-председателят на БСП Кристиан Вигенин, който оглавява и предизборния щаб на социалистите.

Напрежението в БСП постепенно ще утихва и този процес ще бъде финализран с решенията на Националния съвет в сряда. Ръководството на партията и по-конкретно Корнелия Нинова разбра добре посланията на избирателите и бяха променени 1/3 от водачите на листи, обясни Вигенин новата подребда на списъците и напрежението около тях.

Конфликтите на места са неизбежни, БСП е демократична партия, за разлика от повечето на терена. Няма смисъл да се търси някаква изключителна драма, добави той.

Ако след парламентарните избори на 11 юли се стигне до нов вот, БСП ще е готова за него. Считаме обаче, че България има нужда от сигурност и стабилност и правителство трябва да се направи след тези избори, подчерта Вигенин.

В тези избори БСП може да участва без натиска за някаква мащабна победа както е било винаги досега. Последната победа на БСП е била през 2005 г. и трябва да бъдем реалисти. Според социологическите изследвания обаче първото място ще се реши между ГЕРБ, "Има такъв народ" и БСП. Изледванията показват, че в предстоящата кампания и БСП може да бъде първа, но нашата цел е да постигнем по-добър резултат от предишните избори и консолидация в партията, която да продължи и занапред, посочи социалистът.

Той отбеляза, че би приел евентуално трето място на БСП на изборите като загуба.

В никакъв случай след изборите не бихме подали ръка на ГЕРБ. Започнатото от служебното правителство трябва да продължи. Не можеш да разграждаш един модел с този, който го е създал. Нататък нека да видим какво ще предложат останалите партии. Потенциални партньори след изборите за нас са партиите, които искат промяна и разграждането на модела "ГЕРБ", каза още Кристиан Вигенин.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай