Вежди: Банов да глоби протеста заради яйцата

Досега 100 пъти да съм го направил, каза Рашидов

Вежди: Банов да глоби протеста заради яйцата | StandartNews.com

Вежди Рашидов: Ако бях на мястото на Банов, 100 пъти да съм глобил протестиращите, хвърлящи яйца по паметници на културата

Грешка е, че досега Министерството на културата не е глобило протестиращите, които замерят с яйца сгради – паметници на културата. Отговорността е на министър Боил Банов. Това каза председателят на комисията по култура и медии в НС и бивш министър на културата Вежди Рашидов в интервю за бТВ. И допълни: „Искам да видя какво улицата предлага като послание. А това, което предлага е яйца по паметници на културата. За съжаление институциите от страх не работят. До днес 100 пъти да съм глобил инициаторите, които хвърлят павета и яйца по паметници на културата“.

По адрес на Боил Банов Рашидов заяви: „Той още първата седмица се еманципира момчето. Обърна ми гръб. Да е жив и здрав. По-скоро какво прави – това е по-важното. Аз го направих министър, а премиерът го назначи“.

„Държавата не е само ресторанти и театри. Трябва да разберем и да осъзнаем, че има тежка болест и трябва да запазим хората живи – основно. Никаква файда няма от забогатяващ ресторантьор мъртъв, а не жив, но по-беден“, коментира още Рашидов.

30 млн. повече за култура ще отпусне с бюджет 2021 кабинетът, съобщи Вежди Рашидов.

За премиера и събитията около него през последните месеци Рашидов коментира, че „има недъзи, но и стотици добри неща и ако това не го признаем, ние сме един черноглед народ. Грешка е например, че може да излезе на министър-председателя запис от дома му. Това е недопустимо за нито една държава“.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай