Велислава Кръстева от ДПС: Премиерът и ГЕРБ ще понесат отговорност за порочното управление

Велислава Кръстева от ДПС: Премиерът и ГЕРБ ще понесат отговорност за порочното управление | StandartNews.com

Отговорността за тази крайно порочна формула на управление, която генерира токсичност в обществото, и цена, която плащаме всички ние, ще бъде основно на министър-председателя и управляващата партия ГЕРБ. Това предрече депутатът от ДПС Велислава Кръстева по повод управляващата коалиция с Обединени патриоти пред Канал 3.

"Докато той говори в Брюксел колко сме зелени, тук неговият вицепремиер (Валери Симеонов) пише просташки коментари за зелен евродепутат. Докато Борисов обединява европейците, тук Джамбазки казва как Турция никога не трябва да влезе в ЕС", припомни тя.

"Технологиите, които направиха информацията изключително леснодостъпна, и тогава може би човешката природа, а може би и недостатъчните правила, създадоха условия да се случи следното: много лесно информацията се превръща в манипулация, а коментарът се трансформира в пропаганда", анализира медийната среда депутатката.

"Тези процеси деформират целия демократичен процес, и се стига до тези явления, че тази изключително погрешно съставена коалиция, за което предупреждаваме цяла година, днес е най-големият си враг в лицето на тази триглава коалиция (ОП - ВМРО, НФСБ и Атака)", каза Велислава Кръстева.

Тя посочи откъде тръгнаха дебатите и споровете около Истанбулската конвенция. "Плашилото за Истанбулската конвенция тръгна от декларация на ВМРО, която говореше за ирански травестити. И дори бих отишла по-далеч: подобна експлоатация на страхове в обществото е по-опасна за възпитанието на децата, отколкото Истанбулската конвенция", смята Велислава Кръстева.

За внесения от ДПС проектозакон за медиите, тя поясни: "Целта на нашия законопроект е прозрачност и яснота. Разчитаме на подкрепата от всички политически сили".

Според Велислава Кръстева законопроектът носи три "прости промени". "Първо - деклариране на действителните собственици на медиите, и вписването им в сайта на Министерство на културата. Второ - деклариране на собствениците на т. нар. разпространителски мрежи за печатни издания. Тук целта е да се наблюдава пазара дали се стига до изкривяване, при което някой има монополно или господстващо положение. Трето - деклариране на финансови средства от нетърговска дейност - дарения, грантове, които не попадат в данъчните закони. Постарали сме се да обхванем всички медии", поясни Велислава Кръстева.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай