Валери Жаблянов се оправда: Вилата ми е стара

Информациите за семейния ми имот бяха поднесени тенденциозно, каза червеният депутат

Валери Жаблянов се оправда: Вилата ми е стара | StandartNews.com

Строежът на вилата ми е осъществен във време, в което не съм бил депутат и не съм заемал публична длъжност, обяви народният представител от „БСП за България“ и член на Изпълнителното бюро на партията Валери Жаблянов в изявление пред медиите.

Той уточни, че вилата му е построена от него и от семейството му. „Началото на строежа е през октомври 2011 г. след издадено строително разрешение. Строежът се осъществява върху семеен парцел с размер 800 кв. метра, придобит през 2002 г.“, обясни Жаблянов.

„2013 г. е годината, в която през май съм избран за депутат в 42-ото НС. Тогава подавам имотна декларация, а вилата е в процес на строеж и няма как да бъде декларирана“, заяви депутатът и допълни, че след приключване на строежа, имотът е обявен в годишната му декларация в 2014 г. „След издаване на всички актове по строителството и след окомплектоване документите са внесени в Държавната агенция по кадастъра“, изтъкна Жаблянов и уточни, че цялата документация може да бъде проверена.

„Както стана ясно строежът е осъществен във време, в което не съм бил народен представител и не съм заемал публична длъжност. Факт, който се манипулира във всички публикувани материали и репортажи“, обяви Валери Жаблянов.

Информациите за семейния ми имот бяха поднесени тенденциозно и манипулативно с цел политическа дискредитация - моята и на БСП, оплака се Жаблянов.

„През последната седмица множество електронни и печатни медии публикуваха репортажи и информация за моя семеен имот, което беше поднесено тенденциозно и манипулативно с цел моята и на БСП политическа дискредитация с оглед на предстоящите избори за ЕП", коментира Жаблянов.

По думите му медийните репортажи засягат подадена от него декларация за имущество от 2014 г. „В декларацията е вписан въпросният имот според изискванията на закона“, допълни Жаблянов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай