Цветанов:Горанов ще отговори на всички въпроси

Никой не е съдействал дъщеря ми да започне работа в Световната банка, тя е кандидатствала като всички други деца, които завършват, категоричен бе председателят на ПГ на ГЕРБ

Цветанов:Горанов ще отговори на всички въпроси | StandartNews.com

Убеден съм, че когато приключи проверката министър Владислав Горанов ще може да даде отговор на всичко, което сега питате мен. Това каза пред журналисти в парламента председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов по повод думите на главния прокурор Сотир Цацаров, че финансовият министър Владислав Горанов ще бъде проверяван от Прокуратурата във връзка с жилището, в което живее, предаде репортер на Агенция „Фокус“. 

„Не смятам, че трябва в момента да интерпретираме и да създаваме новини. Нека компетентните органи си свършат работата, ако има достатъчно данни за проверка“, заяви той. „Всеки в България може да бъде проверяван, на база на постъпили сигнали“, коментира Цветанов. 

„Това показва, че няма човек, който може да бъде защитен и да не бъде проверяван при постъпване на сигнал. Това е съвсем нормално и е закономерно всяка информация, която постъпва да се проверява, и да се спрат всякакви интерпретации и спекулации“, обяви председателят на ПГ на ГЕРБ. 

Попитан, разговарял ли е с министър Горанов за проверката, Цветанов уточни: „Сега разбрах от въпроса, който ми задавате“. 

„Не питам колегите кой къде живее. Това ще бъде сериозен контрол, а не съм в това си право“, посочи Цветан Цветанов. 

В отговор на въпрос има ли информация за други проверявани хора от ГЕРБ и МС, той каза: „Не. Всички политици в България са публични лица. Всичко, което имат, са длъжни да го декларират“.

 

Никой не е съдействал дъщеря ми да започне работа в Световната банка, отговори Цветанов на въпрос съдействала ли е Кристалина Георгиева за това дъщеря му да започне работа в Световната банка. 

„Когато завърши, дъщеря ми кандидатства на 4 места. Прие мястото в Световната банка, от двете предложения за работа, които има“, обясни той. „Не смятам, че това е нещо, за което микрофоните трябва да бъдат свалени. Благодаря, че ми задавате този въпрос, защото не искам да въвличам децата и семейството си в излишни спекулации. Дъщеря ми е кандидатствала за работа, както всички деца, които завършват“, посочи той и допълни, че в Световната банка работят над 100 българи. 

Попитан може ли да потвърди информацията, че България през 2019 година ще бъде приета в Шенген по въздух, Цветан Цветанов посочи: „От разговори, които се водят на най-високо политическо ниво, от премиера, от мен и други колеги, смятам, че вече има много по-големи надежди България да се присъедини към Шенгенското пространство на първа стъпка въздух, евентуално и вода, и на по-късен етап сухопътна граница. Убеден съм, че в края на сегашната ЕК това може да бъде факт“. 

В отговор на въпрос добра новина ли е евентуалното преминаване на „Турски поток“ през България, той каза: „Това е факт благодарение на интензивните срещи и разговори, проведени от страна на българската страна, за да може да защитим националния си интерес“.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай