Цветанов се смята за незаобиколим фактор

След учредяването Цветанов отчете бум на желаещи да влязат в партията му

Цветанов се смята за незаобиколим фактор | StandartNews.com

Водещо място на партията си след изборите през 2021 година отреди днес Цветан Цветанов, който внесе документи за регистрацията на партията си "Републиканци за България" в Софийския градски съд, предаде Новини.БГ.

Той е категоричен, че формацията му ще бъде незаобиколим фактор.

По думите му, партията ще участва самостоятелно на предстоящия вот, защото само така носи нужната политическа отговорност.

След учредяването Цветанов отчете бум на желаещи да влязат в партията му. "С всичко, което плануваме, ще се очертаем като лидери", смята той.

Според него за евентуални коалиции може да се коментира чак след изборите, когато се види кой влиза в парламента. По думите му с всяка партия биха се водили преговори. Най-неприемливи обаче за разговори са БСП, ДПС и ГЕРБ в този му формат, в който е от 12 месеца.

Цветанов не пропусна да спомене, че вече се използва сила срещу хора, присъединили в към "Републиканци за България". Такъв случай е този с Горан Благоев, обясни той.

В рамките на следващия месец съдът трябва да разгледа делото в открито съдебно заседание. Положителното решение или отказа от регистрация могат да обжалвани пред Върховния касационен съд.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай