Цветанов: Глас за резултатите, не за компроматите

Победа на евровота ще ни даде нужното спокойствие при подготовката за местните избори, каза Цветанов

Цветанов: Глас за резултатите, не за компроматите | StandartNews.com

Европейските избори са генерална репетиция за местния вот по-късно тази година. Победа на евровота ще ни даде нужното спокойствие при подготовката за местните избори и ще разклати сериозно нашите опоненти от БСП. Очаквам в предстоящите предизборни кампании кандидатите на ГЕРБ за евродепутати, кметове и общински съветници да бъдат подложени на сериозна компроматна атака от БСП. Важно е хората обаче да гласуват за тези, които са постигнали реални резултати с работата си, а не за тези с компроматите. Представителите на ГЕРБ в законодателната, изпълнителната и местната власт изпълняват своите ангажименти към гражданите и могат спокойно да погледнат в очите своите избиратели. Това заяви зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов по време на среща с членове и симпатизанти на ГЕРБ в Каспичан. Заедно с Цветанов беше и кметът на Шумен и областен координатор на партията Любомир Христов, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ.

„В обществото ни битува мнението, че евродепутатите единствено получават високи заплати, а в същото време не се усещат резултати от дейността им. Това категорично не е вярно. Точно евродепутатите на ГЕРБ показаха, че могат да защитават успешно националния интерес на България на европейски ниво“, каза Цветанов и даде пример с Андрей Новаков, който успя да се пребори за рекордно висок европейски бюджет за България в периода 2021 – 2027 г.

Цветанов изтъкна добрата работа на местната власт в Каспичан с правителството, вследствие на която средата на живот непрекъснато се модернизира. „Търсим решение на всеки поставен въпрос от кмета, защото е важно да повишим инвеститорския интерес към региона, който на свой ред е носител на развитието“, посочи Цветан Цветанов. В тази връзка зам.-председателят на ГЕРБ изтъкна фактът, че в Шумен безработицата е само 2,5% и дори се наблюдава недостиг на работа ръка.

Цветан Цветанов припомни, че бе направен опит Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради да бъде компрометирана и точно затова в момента не може да продължи и се прави цялостен анализ. „За да продължи Програмата, трябва да се търсят допълнителни финансови легитимни източници, защото тя е безалтернативна и оказва изключително позитивен ефект върху живота на хиляди български семейства“, сподели той.

Зам.-председателят на ГЕРБ обсъди с актива на ГЕРБ в Каспичан и хода на гражданските диалози „Европа в нашия дом“ на теми образование и регионално развитие. „Знаете, че има законодателен пакет, който е внесен от народни представители от ГЕРБ – според който при 3 дни неизвинени отсъствия от предучилищната група в детската градина или от 5 учебни часа на месец в училище – детските надбавки се спират за една година. Тези мерки трябва да надградят резултатите от механизма за връщането на децата в училище, вследствие на който 40 000 деца вече са обратно в клас“, обясни Цветанов.

„Когато съм в Каспичан няма как да не повдигнем въпроса и за Законопроекта за старите културни столици. Той все още е в българския парламент. Има много дебати и много различни мнения. Аз обаче съм убеден, че този законопроект ще бъде приет, но когато има политически и институционален консенсус“, завърши зам.-председателят на ГЕРБ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай