Цветанов: БСП просто не ходят на работа

Заместникът на Бойко Борисов в партията също обеща, че догодина ще има вдигане на доходите с 10%...

Цветанов: БСП просто не ходят на работа | StandartNews.com

БСП не са напуснали парламента, а просто не ходят на работа. Освен това са демонстрирали лош вкус като са отказали да се явят в залата за ратифицирането на протокола за членството на Северна Македония в НАТО. Това стана ясно от изявление снощи в Кресна на председателя на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов.

„Какво направи БСП точно в сряда, когато председателката на НС предложи в дневния ред това да бъде точка първа , за да можем да загърбим тези политически боричкания, които ги има в българския парламент и да сложим една точка на тема, в която всички се надявахме че ще бъдем в пълна подкрепа за това членство на Северна Македония. Да, ама не. БСП, един от основните мотиви за излизането от парламента е да не подкрепят ратификацията за Северноатлантическия съюз. Това е всъщност БСП“, подчерта Цветанов.

Заместникът на Бойко Борисов в партията също обеща, че догодина ще има вдигане на доходите с 10%, а като възможност да се намерят допълнителни пари за повишаването той видя разрешаването на кризата с ТЕЛК. "Ако догодина имаме стабилност и същата събираемост, ще можем да осигурим още 10% увеличение на доходите на гражданите", обяви Цветан Цветанов.

"Има райони, където 50-70 % от населението е с ТЕЛК, а около 700 хил. българи са регистрирани в системата на ТЕЛК-овете. Това са около 10% от населението, а към 1989-а хората, които са имали ТЕЛК са били 2 на сто", каза Цветанов.

Според него за тези 10% е бил необходим финансов ресурс от над 1 млрд. лв. "Когато има фалшив ТЕЛК и някой се възползва от тази пенсия, получава и допълнителни социални пакети", допълни Цветанов. Той отбеляза, че именно по линия на противодействието на фалшивите ТЕЛК-ове, биха могли да бъдат осигурени необходимите средства за увеличението на пенсиите.

"Знаете, че ние вече увеличихме минималните пенсии, но сме уверени, че ще намерим още финансов ресурс за тяхното увеличение", подчерта Цветанов.

По време на посещението на Цветанов в Кресна и срещата с местни жители някои от тях сигнализирали, че на изборите се купуват гласове от страна на БСП, което според тях е и причината друга партия да не може да спечели. Пример в тази посока бил даден от жена от село Брезница, която заявила, че преди избори в администрацията на селото се записват хора, които не са от населеното място, за да могат да гласуват. Хората казаха, че голяма част от населението се притеснява и страхува от прозрачните урни за бюлетини, тъй като членове на секциите стриктно следят какво точно се пуска като бюлетина.

„Обяснявайте на вашите приятели и познати резултатите от работата на правителството. Припомняйте им как по времето на Орешарски и БСП през 2014 г. строежът на автомагистрала „Струма“ беше напълно спрян, а днес лотът от Кресна до Сандански вече е завършен и се ползва от всички български граждани“, призова Цветанов. Той припомни още, че 2014 г. Орешарски и БСП оставиха България с една съборена банка и с дефицит над 5%, а днес той е един от най-ниските в Европа.

„Днес имаме най-ниското ниво на безработица. Имаме вече няколко години стабилен и вървящ нагоре икономически растеж. За 2018-2019 г. инвестираните пари за образователна инфраструктура са 700 млн. лв. за 500 училища и детски градини. От 1 януари доходите в бюджетната сфера бяха увеличени с 10%, заплатите на учителите бяха увеличени с 20%. Благодарение на добрата борба с контрабандата и сивата икономика, ако нещата вървят със същия темп, от догодина ще успеем да повишим доходите с още 10%“, подчерта още Цветанов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай